Lara Felix

Mijn achternaam ‘Felix’, betekent in het Latijn ‘gelukkig’. Als kind dacht en hoopte ik wel eens dat ik daardoor áltijd geluk zou hebben. 

Ik leerde echter dat geluk geen constante is. Dat het leven net zo veranderlijk is als het weer. Daar waar de zon na een tijd stopt met schijnen, stopt de regen na een periode ook. Weten dat donkere en lichte periodes voorbij gaan en niet blijvend zijn, geeft rust. 

We leven in een prachtige wereld waarin alles mogelijk is. Al kent diezelfde wereld ook zijn keerzijde. Denk aan de keuzestress, de vele prikkels om ons heen en de verwachtingen die we aan onszelf en/of de ander stellen.  Om te voorkomen dat je hierin wordt opgeslokt, is het belangrijk stil te staan bij hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Het is de kunst om je aandacht terug te brengen naar het nu. Stil te leren staan bij wat er toe doet in het huidige moment om te ervaren wat die veranderlijke wereld met jou doet. Misschien ontdek je dan pas dat je over jouw grenzen heen bent gegaan of dat je er juist zó stevig bij zit dat je op dat moment elke verandering aankan. 

Luisteren naar je behoeften, de automatische piloot niet de standaard laten zijn en jezelf terugbrengen naar het hier en nu is wat ik iedereen gun om te leren.  Bij MOMENT leer je dit door bewust je aandacht te richten op je lichaam en
binnenwereld via kleine schrijfopdrachtjes vanuit de positieve psychologie, visuele meditaties, mindfulnessmeditaties, maar ook door het inzetten van je zintuigen en ademhaling en het opmerken van lichamelijke gewaarwordingen. 

Misschien is het nu jouw moment om ook stil te leren staan bij jezelf. Bij MOMENT kan dit via de 8-weekse mindfulnesstraining, een minfulnesstraject op maat, een workshop mindfulness (inclusief yoga) met je team/vriendengroep en via de retraites die in samenwerking met Louise Hendriks (oprichtster zuiver-bewustzijn) worden verzorgd. Dus wie weet ontmoeten we elkaar daar. 

1

Kennis & Ervaring

Mijn achtergrond heeft mij bij MOMENT gebracht. Wat mijn achtergrond dan is?

  • Mindfulnesstrainer 
  • Orthopedagoog  (Master Positieve Psychologie)  
  • Leerkracht basisonderwijs
"Lara heeft een fijne, rustige stem. Ze is in staat om mensen snel op hun gemak te stellen, waardoor er een prettige sfeer in onze groep ontstond."
Sara
Deelneemster
"De benadering van Lara is in één woord geweldig! Lara brengt een hele fijne rustige energie met haar mee. Ook heeft Lara een gouden stem. In haar stem zit zoveel rust en kalmte, dit werkt aanstekelijk in de training."
Vailo
Deelnemer